Sēņu pastēte ir lieliska alternatīva gaļas pastētēm, kas noteikti patiks visiem veģetāriešiem un ne tikai.
Ēdiens iznāk maigāks un vieglāks. Ļoti garšīga ir sēņu pastētes kombinācija ar svaigu kraukšķīgu bageti vai kā pildījums nesaldinātām pankūkām. To var izmantot arī kā pildījumu dažāda veida mazām sāļajām uzkodām, jo garša būs ļoti izsmalcināta.
Sastāvdaļas sēņu uzkodai
Sēnes – 500 g
Sīpols – 1
Burkāns – 1
Vistas olas – 2
Sviests – 70 g
Ķiploki – 1 daiviņa
Malti melnie pipari – pēc garšas
Sāls – pēc garšas
Sēņu pastētes pagatavošanas gaita
Vārot olas, no to vārīšanās punkta turpina vārīt vēl 10 minūtes. Atdzesē, nomizo un sagriež gabaliņos. Sīpolus un burkānus nomizo un sagriež mazos kubiņos. Sēnes nomazgā un sagriež šķēlītēs.
Uzkarsē sviestu pannā. Liek sīpolus un burkānus un cep, līdz tie kļūst mīksti, tad dārzeņiem pievieno sēnes un cep vēl 10-15 minūtes. Piecas minūtes pirms gatavošanas pievienojiet smalki sagrieztus ķiplokus. Atdzesē.
Apceptos dārzeņus un olas ievieto bļodā. Pievienojiet piparus un sāli pēc saviem ieskatiem. Samaisiet visas sajauktās sastāvdaļas ar iegremdējamo rokas blenderi līdz mīkstai, viendabīgai un gaisīgai masai.
Ielieciet stikla traukā un nosūtiet uz ledusskapi. Pēc aptuveni stundas pastēti jau varēs baudīt.
Ja ir vēlme, blenderēšanas procesā var pastētei pievienot saldo krējumu, kas piešķirts vairāk krēmīgumu un padarīs pastēti sātīgāku.
Sēņu pastētei lieliski piestāv dažādas garšvielas un piemaisījumi, kas var izcelt sēņu garšu. Šeit ir dažas no labākajām:
Timiāns – aromātiska garšviela, kas labi sader ar sēnēm.
Estragons – pievieno nedaudz saldu un anīsu līdzīgu garšu.
Dilles – piešķirt svaigums, kas lieliski papildina sēņu garšu.
Pāris pilieni citrona sulas – piešķir skābumu un izceļ sēņu aromātu.